Belföld

Kötcse: Orbán idei előadását a háború és annak Európára gyakorolt hatása határozza meg

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szombaton rendezik a kötcsei pikniket, ahol a kormánypárti politikusok mellett a NER szellemi, gazdasági életének főszereplői gyűlnek össze.

Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatóhelyettese a Magyar Nemzetnek korábban arról beszélt, Kötcse idén a stratégiaalkotás egyik fontos állomása lesz, a kormányfő egy új cselekvési terv alapjait is lefektetheti, egy komplex előadás várható tőle az Európai Unió, a világ- és a belpolitika releváns témáiról.

Orbán Viktor szombaton reggel a Facebook-oldalára feltöltött egy fotót is Orbán Balázzsal, a Miniszterelnök politikai igazgatójával, amelynek alapján már az utolsó simításokat végzi a beszéd előtt.

A helyszínre folyamatosan érkeznek a meghívott vendégek. Kollégáink lencsevégre kapták bevonulás közben többek közt Rákay Philipet, a napokban az államtitkári posztjáról lemondó Süli Jánost, Schmidt Máriát és Harrach Pétert is. A piknikre egyébként egy maroknyi tüntető is kivonult, a végrehajtások ellen demonstrálnak. A képre kattintva galéria nyílik.

Galéria
Varga Jennifer / 24.hu

Délután fél három magasságában a miniszterelnök is megérkezett a helyszínre.

Varga Jennifer / 24.hu

Orbán Balázs a helyszínen arról beszélt az MTI tudósítása szerint, hogy „át kell gondolni az Oroszország elleni szankciós politikát. A miniszterelnök politikai igazgatója jelezte:

a miniszterelnök idei előadását az orosz-ukrán háború és annak Európára gyakorolt hatása fogja meghatározni.

Varga Jennifer / 24.hu

Amint érdemi esemény történik Kötcsén, frissítjük a cikkünket.

Orbán Viktor tavalyi kötcsei beszédéről az szivárgott ki, hogy a kormányfő nagyon fontos értéknek nevezte a politikai stabilitást, igazat adott Kövér Lászlónak abban, hogy az országnak létérdeke az EU-tagság. Hangsúlyozta, hogy a kormányoldal mindenben jobb, mint az ellenzéki, de az uniós források kapcsán már akkor kockázatnak nevezte, hogy „nem adják oda a lóvét”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik