Belföld

Még mindig nincsenek gyanúsítottak a Jókai utcai házomlás ügyében

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Június végén Budapest VI. kerületében, a Jókai utcában leomlott egy ötszintes épület teteje. Az omlás magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányait is, a balesetben négyen sérültek meg, legsúlyosabban a Budapesti Operettszínház épp munkába siető táncművésze, aki életveszélyes koponya- és gerincsérüléseket szenvedett.

Mint arról néhány hete írtunk, augusztusig 42 tanút hallgattak ki az ügyben, az rtl.hu pedig arról ír most, hogy ez a szám mára 45-re emelkedett, de gyanúsított továbbra sincs, miközben egy másik nyomozás is folyik a Jókai utcai ház ügyében. Hetekkel az omlás előtt ugyanis tűz ütött ki ugyanennek az ingatlannak a tetején, ebben az ügyben nyomoz a rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt, de gyanúsítottakat még itt sem neveztek meg.

A lap emlékeztet, hogy a szóban forgó épület legfelső szintjén tavaly nyár vége óta építenek luxuslakásokat, melyeket 150 és 400 millió forint közötti áron árulnak. Az átadást eredetileg egy-két éven belülre tervezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik