Belföld

Leomlott egy ház tetőszerkezete a VI. kerületi Jókai utcában, többen megsérültek

Leomlott egy épület felső szintje Budapest VI. kerületében, a Jókai utcában – írja a police.hu. Az elsődleges adatok szerint a lehulló törmeléktől az utcán négyen sérültek meg. Oláh Lajos országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésében azt írja, hogy három könnyebb és egy súlyos sebesültről tudnak.

Frissítünk!

A mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn. Győrfi Pál elmondta: hat mentőegységet riasztottak a helyszínre, a mentők négy sérültet láttak el. Hozzátette: a legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra szállították. Három további sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték – mondta a mentőszolgálat szóvivője. Hétfő délelőtt a Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része az utcára omlott.

Frissítünk! #2

A hvg.hu több forrásból úgy értesült, a lakóknak el kell hagyni a házat.

Az MTI információi szerint hogy sok autó megrongálódott, öt jármű teljesen összelapult.

A helyszínen jelenleg is tartanak a mentési munkálatok, a Jókai utca Aradi és Dessewffy utca közötti szakaszát, valamint az Aradi utca 1-5. szám között szakaszát lezárták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a történteket.

Kapcsolódó

A Telex olvasója egy rövid videót készített a helyszínen:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik