Belföld

A Budapesti Operettszínház táncművésze sérült meg súlyosan a Jókai utcai házomlásban

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

A Budapesti Operettszínház egyik táncművésze az személy, aki súlyos sérüléseket szenvedett a terézvárosi házomlásban. A teátrum távirati irodának adott tájékoztatása szerint a kórházba vitt táncos épp a munkahelyére tartott, amikor történt az eset. Az operettszínház vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában korábban arról számolt be, hogy a mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel vittek kórházba.

Kapcsolódó
Egy térfigyelő kamera felvételén látható, ahogy leomlott a Jókai utcai ház tetőszerkezete
A felvételen látszik, ahogy a gyalogosok elkezdenek futni a leomló törmelékek elől.

Összesen hat mentőegységet riasztottak a helyszínre, és a mentők négy sérültet láttak el. A legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra vitték. Három sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték,

Ahogy arról többször is beszámoltunk, hétfő délelőtt a Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része az utcára omlott.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Kapcsolódó
Csillagos és védett ház is volt a Jókai utcai épület, aminek egy része leomlott
A balesetnek négy sérültje van, a rendőrség vizsgálatot indított. De mit lehet tudni a házról?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik