Belföld

DK: Orbán megszállja az időjárás-előrejelzést is

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI
A párt szerint erre utal, hogy az elnöki jogkör gyakorlásával Palkovics László tárcája egy meteorológus végzettség nélküli embert bízott meg.

A DK szóvivője, parlamenti képviselője közleményben reagált arra, hogy lapértesülés szerint az OMSZ élére kinevezett új vezető, Hanyecz László nem meteorológiai szakember. Barkóczi Balázs emlékeztetett arra is, ő volt az egyetlen vezető az Országos Meteorológiai Szolgálatnál, aki nem tiltakozott, amikor a technológiai és ipari miniszter azonnali hatállyal felmentette a szolgálat két vezetőjét, Radics Kornélia elnököt és szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát

A Demokratikus Koalíció szerint ez az időjárás-előrejelzés politikai megszállása. Ha a Párt jó időt akar, akkor jó idő lesz, ha a Párt passzátszelet akar, akkor ő fújja a passzátszelet is. Ciklonok, gomolyfelhőzet és hidegfront mostantól mindig Brüsszel és az imperialista Nyugat felől várható, míg a jó idő mindig Keletről érkezik majd – már amikor Orbán Viktor engedélyt ad egy kis jó időre. Természetesen végre meg lehet szüntetni a narancssárga riasztást is, amivel a meteorológusok Soros utasítására próbálták már évek óta lejáratni a Pártot, szivárvány pedig természetesen soha többé nem lesz, az éppúgy nyugati ármány, mint a szakértelem meg a meteorológia.

Mint írta, a DK szolidáris az Országos Meteorológiai Szolgálat elbocsájtott vezetőivel, tiltakozó dolgozóival. Korábban a Magyar Hang írt arról, hogy noha az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét szakmai indokokra hivatkozva menesztették, ideglenes utódjuk nem is meteorológiai szakember, néhány hónapja lett csak az OMSZ gazdasági elnökhelyettese, még a vidékfejlesztési miniszter nevezte ki.

A lapnak a szervezet működését jól ismerő forrása azt mondta, mostani kinevezése formalitás, kellett valaki, aki a hivatalos papírokat aláírja, még keresik az elküldött vezetők végleges utódait. Korábban Gulyás Gergely a Kormányinfón ugyanakor azt állította, a tűzijáték csak az utolsó utáni csepp volt a pohárban, már hosszabb ideje tervben volt az OMSZ-vezetők menesztése. Ezt megerősítette Palkovics László is, aki azonban jelek szerint mégsem gondoskodott az utódlásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik