Belföld

Székesfehérváron idén sem lesz tűzijáték augusztus 20-án

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Frissítünk!

Ózdon is bejelentették, hogy nem lesz tűzijáték. Janiczak Dávid, a település polgármestere azt mondta, hogy az erre előirányzott 300 ezer forintos keretösszeget előre nem látható feladatokra szánják, írja a Borsodi Hír.

Az önkormányzat, a fehérváriak korábbi döntésének megfelelően, idén sem rendez városi tűzijátékot Szent István ünnepén és így volt ez az elmúlt két Szilveszteren is – közölte honlapján a Cser-Palkovics András fideszes polgármester vezette székesfehérvári önkormányzat.

Mint írták: „ennek megfelelően nem is tervezett a város az idei Királyi Napok során ezzel a programelemmel, így sem augusztus 19-én, sem pedig augusztus 20-án nem lesz tűzijáték”.

Egyúttal emlékeztettek: utoljára 2019-ben volt Székesfehérváron tűzijáték augusztus 20-án, majd ugyanebben az évben a fehérváriak szavazata döntötte el, hogy ne rendezzen a város tűzijátékot.

Székesfehérvár már a sokadik település az utóbbi napokban, ahol a városvezetés bejelentette, hogy nem rendeznek idén tűzijátékot: legutóbb Miskolc polgármestere jelentette be, hogy nem rendeznek idén tűzijátékot augusztus 20-án.

Pécsen tűzijáték helyett klímavédelemre költenek, Salgótarjánban a rezsikárososultakat és a katásokat igyekeznek inkább segíteni, Siófokon pedig a dráguló óvodai étkeztetés ellen próbálnak tenni.

Szentes polgármestere is jelezte: mellőzik az augusztus 20-i ünnepség végére tervezett tűzijáték megtartását, Sümegen pedig szintén a rezsicsökkentés korlátozása miatt bajba jutókat segítenék ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik