Belföld

Pécsen sem lesz tűzijáték, helyette klímavédelemre költenek

Ahogy arról már beszámoltunk, hiába nem tágít a kormány, hogy megrendezze Európa legnagyobb tűzijátékát, egyre több vidéki város dönt úgy, hogy idén eltekint a hasonló programtól, és az ínséges gazdasági helyzetben másra fordítja a tűzijátékra félretett pénzét. Salgótartjánban a rezsikárososultakat és a katásokat igyekeznek inkább segíteni, Siófokon pedig a dráguló óvodai étkeztetés ellen próbálnak tenni. De nemrég Szentes polgármestere is arról írt a Facebookon, hogy mellőzik az augusztus 20-i ünnepség végére tervezett tűzijáték megtartását, Sümegen pedig szintén a rezsicsökkentés korlátozása miatt bajba jutókat segítenék ki.

Ehhez a társasághoz csatlakozik most Pécs is. A város polgármestere, Péterffy Attila az ezt bejelentő posztjában úgy fogalmazott,

költséges parádé helyett az önkormányzat inkább a pécsiekre és a klímavédelemre fordítja forrásait.

„A pécsi városvezetés elkötelezett a klímavédelem és a zöld megoldások iránt. Meggyőződésünk, hogy költséges tűzijáték helyett a jövőbe mutató megoldásokra és a pécsiek számára élhető környezet kialakítására kell a közös kasszából költeni” – fogalmazott a városvezető.

Estére pedig az is kiderült, hogy Ózdon is elmarad idén az augusztus 20-i tűzijáték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik