Belföld

Rendőrt akart ölni, felfüggesztett börtönt kapott

ügyészség.hu
ügyészség.hu
Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a terhelt és védője enyhítésért fellebbezett, ezért az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokon 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte a férfit, akit 4 rendbeli emberölés előkészületének bűntettével vádolt az ügyészség. A bíróság a vádlottal szemben pártfogó felügyeletet is elrendelt.

A vádirat szerint a terhelttel 2020. október 2-án egy kispesti buszmegállóban közölte a barátnője, hogy szakításuk végleges. A fiatal férfi annyira felzaklatta magát, agresszív lett, közölte, ha a nő nem bocsát meg neki, öngyilkos lesz, de előtte megöli a közelben éppen közbiztonsági ellenőrzést végző rendőröket. Ezt követően átment az úttesten, megközelítette a rendőröket, hogy tőlük lőfegyvert szerezzen.

Kapcsolódó
Videón, ahogy meg akarja szerezni a rendőr fegyverét a Kökin egy férfi, hogy végezzen vele és a társaival
A 24 éves férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen. A bíróság elrendelte a letartóztatását.

A terhelt ekkor egy neki háttal álló őrmester mögé lépett, rámarkolt a rendőr szolgálati lőfegyverének markolatára, amit rángatni kezdett. Az őrmester észlelte a férfi erőteljes mozdulatait, ráfogott a kezére és a lőfegyverre, így annak elvételét meg tudta akadályozni. Amikor az őrmester kollégái az eseményeket észlelték, haladéktalanul a társuk segítségére siettek és együttes erővel megbilincselték őt.

A férfi az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, de nyilatkozatait a bíróság nem fogadta el, mivel az iratok nem támasztották alá az általa elmondottakat. Ezt követően utalta a bíróság tárgyalásra az ügyet.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte büntetlen előéletét, beismerő vallomását, személyiségzavarát. Súlyosító körülményként vette figyelembe a halmazatot, valamint azt, hogy a cselekményt hivatalos személy sérelmére követte el. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a terhelt és védője enyhítésért fellebbezett, ezért az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik