Belföld

Videón, ahogy meg akarja szerezni a rendőr fegyverét a Kökin egy férfi, hogy végezzen vele és a társaival

Elrendelte a bíróság annak a fiatalembernek a letartóztatását, aki megpróbálta megszerezni egy rendőrjárőr szolgálati fegyverét a Köki Terminálnál lévő autóbusz-pályaudvaron.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a fiatal férfi péntek délután a bevásárlóközpontnál lévő pályaudvaron egy rendőr mögé lépett, és megpróbálta elvenni a fegyverét a derékszíján lévő tokból.

A rendőr a mozdulatot észlelve a lőfegyver elvételét megakadályozta annak ellenére, hogy az elkövető azt több alkalommal is megpróbálta kirántani a tokjából. A többi rendőr ezután megbilincselte a férfit.

Az ügyészség szerint a 24 éves gyanúsított célja az volt, hogy a szolgálati lőfegyvert és a benne lévő lőszereket megszerezze, majd a rendőröket megölje. A férfi elismerte, hogy meg akarta szerezni a fegyvert, azt azonban tagadta, hogy meg akarta volna ölni őket. A fiatalember és védője panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta az emberölés előkészületével gyanúsított férfi letartóztatását, ezt a bíróság hétfőn el is rendelte, a végzést az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette.

Olvasói sztorik