Belföld

Beismerte tettét a férfi, aki el akarta venni egy rendőr fegyverét a Kökin, hogy végezzen vele és a társaival

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Pénteken az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a négyrendbeli emberölés előkészületével vádolt huszonéves férfinek a büntetőpere, aki el akarta venni a rendőr fegyverét Kispesten, hogy megölje a rendőröket és végezzen magával is.

A vádirat szerint a terhelt és a barátnője egy kispesti buszmegállóban tartózkodott 2020 októberében, amikor a megállóval szemközti oldalon a rendőrség épp közbiztonsági ellenőrzést végzett. A nő közölte a férfival, hogy a szakításuk végleges.

A törvényszék tájékoztatása szerint a férfit felzaklatta a dolog indulatba jött. Kijelentette, hogy ha a nő nem hajlandó megbocsátani neki, akkor öngyilkosságot követ el, de előtte megöli a rendőröket is. Ezt követően a vádlott átment az úttesten és megközelítette a szolgálati gépkocsijuk hátuljánál várakozó rendőröket azzal a céllal, hogy lőfegyvert szerezzen tőlük.

ugyeszseg.hu

A terhelt egy neki háttal álló őrmester mögé lépett, majd jobb kezével rámarkolt a rendőr oldalán függő, annak nadrágszíjára erősített tokban lévő szolgálati lőfegyver markolatára, majd rángatni kezdte. Amint az őrmester észlelte a férfi erőteljes mozdulatait, ráfogott a férfi kezére és a lőfegyverre, így meg tudta akadályozni, hogy elvegyék tőle.

Amikor az őrmester kollégái észlelték az eseményeket, akkor haladéktalanul a társuk segítségére siettek és együttes erővel megbilincselték a terheltet. A férfi az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, azonban a nyilatkozatait a bíróság nem fogadta el, mivel az iratok nem támasztották alá az általa elmondottak. Ezt követően a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amely a vádlott és a tanúk meghallgatásával kezdődött meg.

Kapcsolódó
Videón, ahogy meg akarja szerezni a rendőr fegyverét a Kökin egy férfi, hogy végezzen vele és a társaival
A 24 éves férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen. A bíróság elrendelte a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik