Belföld

DMRV: minden háztartásban folyik a víz a csapokból

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. vasárnapi tájékoztatása szerint teljes szolgáltatási területükön, minden háztartásban folyik a víz a csapokból, de a folytatódó hőség miatt továbbra is érvényben maradnak a több mint tíz Pest megyei települést érintő vízkorlátozási intézkedések.

A vízszolgáltató a honlapján kiemelte: mivel folytatódik a hőség, a korábban meghirdetett vízkorlátozási intézkedések érvényben maradnak. Továbbra is kérik a felhasználókat a felelős ivóvízhasználatra, segítve ezzel a szolgáltatás fenntartását – írták.

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén már napok óta nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható több Pest megyei településen. A vízszolgáltató DMRV Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól.

A vízkorlátozással érintett települések: Solymár, Pilisszentiván, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Budakalász, Pomáz, Szentendre, Pilisszántó, Üröm és Csobánka.

A települések honlapjai alapján másodfokú vízkorlátozás van érvényben Solymáron, Szentendrén, Pomázon, Budakalászon és Pilisborosjenőn is. Így ezeken a településeken a vízközmű-hálózatról tilos minden tömlős locsolás, autómosás, medencetöltés, valamint az automata öntözőrendszer működtetése.

Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője vasárnap a Facebook-oldalán azt írta, Solymáron mind a négy víztározóban van víz, a telítettségi szint megfelelő.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára ugyanakkor továbbra is arra kérte a vízkorlátozással érintett települések lakóit, a vizet csak a legszükségesebbekre használják, hogy a vízkészlet kitartson, amíg az idő nem enyhül.

Mindeközben ismét fokozódik a kánikula, várhatóan kedden érkezik egy enyhülést hozó hidegfront.

Az országos tisztifőorvos július 4., hétfő éjfélig hosszabbította meg a múlt hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.

Kapcsolódó
„Kisebb-nagyobb vízhiány mindig volt, de ez már vállalhatatlan”
Solymár egyes részein napok óta nincs víz, teherautókkal próbálnak segíteni ezen. Pilisborosjenő polgármestere szerint meg kell állítani a féktelen belterületbevonást és beépítési stopot kellene hirdetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik