Belföld

Majdnem egy kiló heroint találtak egy férfi testüregében

NAV / Facebook
NAV / Facebook

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki 61 darab kapszulában, csaknem 900 gramm heroint akart becsempészni Magyarországra.

A vádirat szerint az 59 éves férfit egy ismeretlen bízta meg tavaly tavasszal azzal, hogy pénzért cserébe utazzon Brüsszelbe, majd onnan csempésszen heroint Magyarországra. A férfi elvállalta a megbízást, ezért tavaly május 21-én Amszterdamba, majd onnan Brüsszelbe utazott.

A vádlott másnap lenyelte a kapszulákat, majd az ily módon a testébe rejtett kábítószerrel másnap repülővel Budapestre utazott. A férfit Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai vonták ellenőrzés alá. Az ennek keretében elvégzett orvosi vizsgálat kimutatta a testüregében lévő heroinkapszulákat.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság által lefolytatott nyomozás eredményeképpen a Fővárosi Főügyészség az 59 éves férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és fegyházbüntetést kért rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik