Belföld

Meghalt a kórházban a baranyai szőlőhegyen sorsára hagyott csecsemő

Meghalt a kórházban az a csecsemő, akit magára hagyott az édesanyja a Baranya megyében található Márfa szőlőhegyen – közölte az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre Szántó Valentin, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mivel meghalt a pici, ezért a bűncselekmény minősítése is megváltozott. Most már emberölés kísérlete helyett, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folytat nyomozást a rendőrség a csecsemő édesanyjával szemben.

A horvát társszervek tegnap 0 óra 13 perckor értesítették a magyar rendőröket arról, hogy az eszéki kórházban elláttak egy nőt, aki vélhetően előző délután megszülte, majd sorsára hagyta a gyermekét Magyarországon.

Kapcsolódó

A 31 éves horvát állampolgárságú nő ellentmondásos információkat adott arról, hogy pontosan hol adott életet a gyermeknek, azonban a rendőrök a horvát társszervek segítségével beszerzett adatok alapján kutatásba kezdtek, amelynek eredményeképpen Márfa szőlőhegyen tegnap délután megtalálták az életben lévő újszülöttet.

A kutatásban egy orvosi végzettséggel rendelkező rendőr is részt vett, a csecsemőt a megtalálás után szakszerű ellátásban részesítette egészen a mentők kiérkezéséig, akik ezután átvették a gyermek ellátását, majd kórházba szállították. Az orvosok nagy erőfeszítéseket tette a baba megmentéséért, de a pici szervezete sajnos feladta a küzdelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik