Belföld

Jogerősen 15 évet kaptak a 12 évvel ezelőtti szerepjátékőrült pilisi gyilkosok

Jogerősen 15 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a két férfit, akik egy szerepjáték álcájával a pilisi erdőbe csalták, majd kivégezték a barátjukat 12 évvel ezelőtt az adóssága miatt.

Az áldozat, Krisztián 1990-ben költözött édesanyjával Romániából Magyarországra, és 2006 és 2009 között telefonos értékesítőként dolgozott. Ezt követően azonban nem volt bejelentett munkahelye és többféle küzdősportban is kipróbálta magát, valamint rendszeresen részt vett túlélőtáborokban és szerepjáték jellegű foglalkozásokon, így került kapcsolatba a későbbi támadóival.

M. Gergelynek, az egyik vádlottnak ugyancsak a különböző szerepjátékok töltötték ki az életét. És a barátja,  T. András is rajongott a videós szerepjátékokért. A két barát a Gyűrűk ura világában érezte igazán jól magát. Egy ilyen játék alkalmával ismerték meg Krisztiánt.

A két vádlott számára Krisztián kölcsönt folyósított, amit a fiatalok törlesztettek, de a sértett további követelésekkel állt elő. Ennek ellenére tartották egymással a kapcsolatot.

Kapcsolódó
Ötödször engedték ki a börtönből a pilisi gyilkosság vádlottjait
Életfogytiglant kaptak tavaly. Agydaganatot kapott az egyik fiú édesanyja.

2010 tavaszán M. Gergelyék elhatározták, hogy végeznek a társukkal, mert elárulta a barátságukat. Először mérgezéssel próbálkoztak, amely azonban nem vezetett érdemi eredményre. 2010 április 17-én elhívták egy Pilis hegységben tervezett túrára Krisztiánt, ahol őt a Szódás-barlang közelében megverték és négy késszúrással végeztek vele.

Ezt követően elrejtették a holttestét az erdős területen, a mobiltelefonjáról pedig hamis hívásokat kezdeményeztek, majd az áldozatuk kocsijával Pilisborosjenő térségéből visszautaztak Budapestre, és Óbudán a járművet lezárva hátra hagyták. Azt 2010 októberében találták meg a rendőrök, a megölt fiatal földi maradványai pedig 2011 februárjában kerültek elő.

Az ítélet ellen a két terhelt és védőjük felmentésért, az ítélet megalapozatlanságára hivatkozással fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azonban az ügydöntő határozat helyben hagyását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

A Fővárosi Ítélőtábla helyt adott az ügyészi indítványnak, és jogerősen is 15 év szabadságvesztés büntetéssel a két férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik