Belföld

Őrizetbe vették egy budapesti fegyverbolt tulajdonosát

Őrizetbe vettek egy 50 éves budapesti fegyverboltost, aki olyan lőszereket árusított, amelyekre nem volt engedélye, és olyan fegyvereket tartott, amelyek nem szerepelnek a magyar nyilvántartásban – közölte a rendőrség a honlapján.

A férfit tartózkodási helyén, Nógrádkövesden fogták el a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével, a fővárosi boltot zár alá vették.

A közlemény szerint a férfi egy fegyverüzlet tulajdonosaként februárban és márciusban Budapesten értékesített 5500, áprilisban pedig egy másik vásárlónak 1000 lőszert, miközben az első esetben olyan kaliberű lőszer tartására nem volt engedélye, a második esetben pedig a vevőnek nem volt fegyvertartási engedélye.

A férfi a fegyverbolt tulajdonosaként szándékosan megsértette a lőfegyverkereskedelemre vonatkozó törvényt – írták.

A nyomozók 14 golyós lőfegyvert, 24 maroklőfegyvert és mintegy 10 000 különféle kaliberű lőszert foglaltak le a férfinél tartott házkutatáskor.

A megyei rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel többrendbeli visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A férfit őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik