Belföld

Jogerősen hat évet kapott Marian Cozma egyik gyilkosa emberkereskedelemért

police.hu
police.hu

Visszaesőként elkövetett emberkereskedelem és felbujtóként, folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla S. I. -t a Marian Cozma gyilkosság egyik vádlottját.

Az elkövető az a korábban Sztojka Iván nevet viselő férfi, aki négy évvel ezelőtt szabadult feltételesen a 13 év 10 hónapos büntetéséből. Ez azt jelenti, hogy a táblabíróság két és fél évvel enyhébb büntetést szabott ki másodfokon S. I.-re, viszont a Cozma-ügyben kiszabott szabadságvesztéséből fennmaradó mintegy négy és fél év büntetést le kell töltenie.

Az ügy másod- és harmadrendű vádlottja egy év felfüggesztettet kapott folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt. A negyedrendű vádlottat a folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette alól felmentette a bíróság.

Az ítéleti tényállás szerint S. I. 2018-tól ez év végéig állt feltételes szabadság hatálya alatt. Nevet változtatott, de rendszeres munkaviszonyból származó jövedelme nem volt. A férfi az általa korábbról ismert, prostituáltként dolgozó, hozzá érzelmileg kötődő sértettel 2019 év elején vette fel a kapcsolatot, és a nő helyzetét kihasználva, rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedve, a közös jövő látszatával megtévesztette őt.

A nő a prostitúcióból származó jövedelmét nagyrészt átadta S. I.-nek, emellett a másod- és harmadrendű vádlott bankszámláira fizette be, ahonnan a pénzt a másod- és a negyedrendű vádlott vette fel. A negyedrendű vádlott, S. I. élettársa nem tudott a férfinak az áldozattal fenntartott kapcsolatáról, azt hitte, hogy a jövedelme gépjárművek felújításából, cseréjéből, festő-mázoló munkákból származik.

A Győri Ítélőtábla indoklása szerint az elsőrendű vádlott az emberkereskedelem bűntettét üzletszerűen követte el, emellett a sértett a prostitúciót nem a férfi tévedésbe ejtő magatartása miatt folytatta, és az így szerzett pénz nagyobb részét sem a megtévesztése miatt juttatta a vádlottaknak. A sértettet hosszú ideig tartó érzelmi viszony fűzte S. I.-hez, aki a vele folytatandó közös élet reményében adta át a pénzt.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját tizenhárom évvel ezelőtt gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. Segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik