Belföld

Ideje volt – Bayer Zsolt a halállistára kerüléséről

Bárdi Bálint / 24.hu
Bárdi Bálint / 24.hu

Jelentem, felkerültem a náci ukránok halállistájára! Ideje volt!

Így reagált a Magyar Nemzet publicistája blogján, illetve hivatalos Facebook-oldalán arra a hírre, hogy felkerült az ukrán szélsőségesek Mirotvorec nevű oldalára, amely Ukrajna ellenségeit listázza.

Bayer Zsolt szerint

a listán fent lenni erkölcsi kötelesség. S ki ne szeretne egy listán szerepelni egyebek közt például Nyikita Mihalkovval, Kissingerrel, Oliver Stone-nal vagy Orbán Viktorral?

Az ultranacionalisták által üzemeltetett oldalon Bayer Zsoltról azt írták, hogy ulrakonzervatív, ukránellenes propagandista, aki a Kreml narratívájának terjesztőjeként részt vesz a humanitárius agresszióban Ukrajna ellen.

A Mirotvorec május elején vette fel listájára Orbán Viktort. Akkor a Hír TV ungvári tudósítója arról számolt be, hogy a listán már több tízezer ember szerepel, olyan személyes adatokkal (születési dátum, útlevélszám, lakcím), amelyekhez szakértők szerint a belbiztonsági szervek közreműködése nélkül nem juthatnának hozzá.

A sokak által halállistának nevezett adatbázis félelmet kelt a kárpátaljai magyarok körében, mert folyamatosan töltik fel a kettős állampolgároknak véltek adatait is, főleg azokét, akik állami intézményekben töltenek be tisztséget. Többen emiatt hagyták ott az elmúlt években állami hivatalukat.

Korábban a Mirotvorec már listázta Szijjártó Péter külügyminisztert, Bocskor Andrea kárpátaljai fideszes EP-képviselőt, Brenzovics László KMKSZ elnököt és Várhelyi Olivér uniós biztost is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik