Belföld

Halált okozó ittas járművezetéssel gyanúsítják a Gödnél Dunába fulladt fiatal lány párját

Mhiai Balázs / MTI ( illusztráció)
Mhiai Balázs / MTI ( illusztráció)

Gyanúsítottként hallgatták ki annak a 22 éves lánynak a párját, aki belefulladt a Dunába tavaly augusztusban, miután beleborultak a vízbe a gumicsónakjukkal.

Egy hajós és az ott táborozó fiatalok is azonnal a bajba jutott pár segítségére sietett, de már csak a férfit tudták kimenteni. A fiatal lány holtteste elmerült a folyóban és csak másnap találták meg. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben, és meggyanúsították a nő párját a bűncselekménnyel.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitánysága folytat nyomozást az ügyben halált okozó, nem gépi meghajtású úszólétesítmény vezetésével elkövetett ittas járművezetés bűntette miatt. Az irányítási feladatokat pedig a Budakörnyéki Járási Ügyészség látja el.

 Az elhunyt nővel egy csónakban utazó férfit hallgatták ki gyanúsítottként a fenti bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt. Első kihallgatása során a férfi panasszal élt a vele közölt gyanúsítás ellen, és nem tett vallomást. Folytatólagos kihallgatásakor azonban részletes vallomást tett az esetről

– közölte az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre az ügyész

A nyomozás még nem fejeződött be, de már a végéhez közelít, ezért a vádemelés ügyében még nem született düntés.

Kapcsolódó
Büntetőeljárást indított a rendőrség Gödnél Dunába fulladt lány ügyében
Halált okozó ittas járművezetés miatt nyomoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik