Belföld

Kövér László: A kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Szerinte örömteli, hogy Gyurcsány Ferencék megkapták az ítéletet a választóktól.

Kövér László a Mediaworks-Hírcentrum Narratíva című podcast műsorában arról beszélt, hogy a választás azt igazolta, az ellenzékre jellemző destruktív politika nem vezet sikerre. A Magyar Nemzet által idézett beszélgetésben a fideszes házelnök örömtelinek nevezte, hogy Gyurcsány Ferencék megkapták a választók ítéletét, amiből, úgy vette észre, már néhány ellenzéki is levonta a következtetést.

Kövér szerint óvatos optimizmusra ad okot, hogy amikor kivonult az ülésteremből, nem mindenki követte Gyurcsányt, aki vérszerződést kötött a Jobbik maradékával. A DK elnökének célja, hogy ő legyen a viszonyítási pont az ellenzéken belül, aki nem követi, azt kirekesztik soraikból. Szerinte idő kérdése volt, mikor roppan meg morálisan a Jobbik. Vona Gábor eredeti elképzelése a néppártosodásról, nem volt rossz, de mostanra a párt eladta a lelkét.

A kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt, engem is csak azért érdekel, mert érinti az Országgyűlés működését

– válaszolta arra a kérdésre, a független képviselő mikor teheti le esküjét. Szerinte Hadházy jelentéktelen figura, polgárpukkasztó akciókkal próbálja magára felhívni a figyelmet, de előbb-utóbb esküt tesz, ha hajlandó bemenni az Országházba.

Olyan ellenzékre lenne szüksége a kormánynak, amilyen a Fidesz-KDNP volt – tette hozzá. Kövér László szerint Magyarország végét jelentené, ha a jelenlegi ellenzék hatalomhoz jutna. Nevetségesnek tartja, hogy Karácsony Gergely bölcsnek nevezte a választókat, amiért nem az ellenzékre szavaztak, hiszen a főpolgármester is ezeknek a pártoknak köszönheti pozícióját.

Kövér László a legfontosabb feladatnak tartja annak elkerülését, hogy az országot belerángassák egy olyan háborúba, amihez semmi köze, mert az a nyugati világ árnyékhatalmai és Oroszország között zajlik. A házelnök szerint az EU-ban rajtunk és a lengyeleken kívül senkinek nincs bátorsága saját nemzeti érdekei szerint cselekedni, inkább mindenki beadja a derekát.

Aki időt nyer, életet nyer, meg kell védenünk az eddigi eredményeinket, a magyar gazdaság teljesítőképességének érdekében. Defenzív időszak áll előttünk, attól függően lesz rövidebb vagy hosszabb, hogy a világ menyire gyorsan tud ezen a háborús helyzeten túljutni, de ebben nem vagyok derűlátó

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik