Belföld

Megvan Európa egyik legkeresettebb bűnözője, a félmilliárdos fegyveres rablással gyanúsított P. Zoltán

police.hu
police.hu

Lengyelországban fogták el Európa egyik legkeresettebb magyar bűnözőjét, P. Zoltánt.  Az 55 éves székesfehérvári származású férfit azért keresték már nagy erőkkel évek óta, mert 2014 szeptemberében több mint félmilliárdot zsákmányolt kínai ruhaárusoktól a társaival Budapesten, a XVII. kerületben. P. Zoltánt Kepno városában fogták el.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint a férfi tavaly került fel a legkeresettebb európai bűnözőket tartalmazó EU Most Wanted és az INTERPOL körözési listájára is.

Azt írták, hogy a bűnlajstromán a lopástól kezdve, a súlyos testi sértésen és a fegyveres rabláson át egészen az emberölésig, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő súlyos bűncselekmények szerepeltek.Ő volt az, aki 2014. szeptember 29-én Budapesten, a XVII. kerületben társaival kínai állampolgárokat rabolt ki fegyverrel. A támadás során sorozatlövő fegyverrel tüzet nyitottak az áldozatok kocsijára, majd több százmillió forintnyi valutát zsákmányoltak.  Miután P. Zoltánt elkövetőként azonosították a hatóságok, eltűnt a rendőrség látóköréből, és azóta is szökésben volt.

P. Zoltánnak évekig sikerült egérutat nyernie, azonban napokkal ezelőtt a célkörözési egységre rámosolygott a szerencse, és sikerült lokalizálnia a férfi rejtekhelyét. Kiderítették, hogy hamis román iratokkal Lengyelországban bujkál. Majd a két ország barátságához hasonlóan szoros szakmai együttműködésben egyre szűkítették a kört a körözött körül. Végül tegnap este Kepno városában a helyi rendőrség bevetési egysége egy lakásban kapta el.

Kapcsolódó
Félmilliárdot zsákmányoltak a kínai ruhaárusoktól, tagad az egyik vádlott
Két elkövető megvan, kettőt továbbra is keresnek a nyolc évvel ezelőtti rablás elkövetői közül.

A közel nyolc évvel ezelőtti rablási ügyet idén január végén kezdte el tárgyalni a bíróság. A bandavezért nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletével, valamint különösen nagy értékre elkövetett rablással és lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel vádolják. Három cinkostársával szemben társtettesként különösen nagy értékre elkövetett rablás miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a támadók reggel fél hét körül rontottak rá két férfira az Újlak utcában. A csuklyás alakok gázspray-vel fújták le kiszemeltjeiket, majd megkötözték őket és elvették a pénzüket. Ezután beültek egy kisbuszba és elmenekültek. A kiraboltak egyik rokona a rablók után indult autójával, de P. Zoltán menekülés közben többször is rálőtt a kocsira. A lövések az autót találták el, azonban a férfi ennek hatására elvesztette uralmát a kocsija felett és karambolozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik