Belföld

Félmilliárdot zsákmányoltak a kínai ruhaárusoktól, tagad az egyik vádlott

police.hu
police.hu

Szerdán az előkészítő üléssel megkezdődött azoknak a büntetőpere, akik 2014 szeptemberében több mint félmilliárdot zsákmányoltak kínai ruhaárusoktól a társaikkal Budapesten, a XVII. kerületben.

A bandavezért nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletével, valamint különösen nagy értékre elkövetett rablással és lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel vádolják. Három cinkostársával szemben társtettesként különösen nagy értékre elkövetett rablás a vád.

A támadók reggel fél hét körül rontottak rá két férfira az Újlak utcában. A csuklyás alakok gázsprayvel fújták le kiszemeltjeiket, majd megkötözték őket és elvették a pénzüket. Ezután beültek egy kisbuszba és elmenekültek. A kiraboltak egyik rokona a  rablók után indult autójával, de P.  Zoltán menekülés közben többször is rálőtt a kocsira. A lövések az autót találták el, azonban a férfi ennek hatására elvesztette uralmát a kocsija felett és karambolozott.

Az 54 éves székesfehérvári férfi azóta is szökésben van, ahogy az ügy negyedrendű vádlottja is ismeretlen helyen tartózkodik. Ezért a bíróság csak a két elfogott vádlott esetében tart előkészítő ülést az ügyben.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint ma csak a másodrendű vádlottat hallgatták meg az ügyben. A terhelt nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik