Belföld

Drog: két év nyomozás után 12 letartóztatás pár nap alatt

police.hu
police.hu
Fű, por, massza, kristály, tabletta.

A Pest megyei rendőrök 2020 tavaszán szereztek tudomást egy kábítószerrel üzletelő férfiről. A nyomozás két éve tart, és a minap fejeződött be a hálózat feltérképezése.

A rajtaütések sora 2022. április 25-én hajnalban, két fővárosi helyszínen indult.

Először egy VIII. kerületi, Futó utcai társasházban bérelt, depóztatásra használt lakást rohantak le a rendőrök, ahonnan egy 31 éves terjesztőt és egy fogyasztó vittek el. Eztán a Horváth Mihály téren ütöttek rajta a terjesztő barátnőjén, valamint a társaságában lévő két férfin. Ahogy a rendőrségi honlap írja: „Utóbbiakat tanúként hallgatták ki, a lakásból kilépő, kábítószer birtoklása vétségével meggyanúsított ügyfélnek a kihallgató helyiségben ért véget ideiglenesen a történet.”

A 31 éves O. Krisztiánt, valamint 30 éves barátnőjét, G. Barbarát őrizetbe vették, kihallgatásukon egyikük sem tett vallomást, kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják őket. A megalapozott gyanú szerint a közösen bérelt lakásban tárolták, porciózták a drogot, s jobbára itt zajlott a cserekereskedelem is 2500-3000 Ft/gramm áron.

Két nappal később összesen hét (Pest megyei, illetve budapesti) helyszínről hét embert, két kereskedőt és öt fogyasztót állítottak elő.

Őrizetbe vették a 44 éves H. Istvánt, valamint a 32 éves Sz. Gábort, velük a kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúját közölték. (H. István a drogot O. Krisztiántól szerezte be, majd továbbadta fogyasztóinak, illetve Sz. Gábornak, aki szintén ellátta vevőit.)

A kokain grammját 20 ezer, a speedet 3000-3500 forintra árazták be. Extasy tablettát 2500-ért lehetett kapni, a marihuána grammjáért 2500-3000 forintot kellett fizetni. A bűnös úton szerzett bevétel kereskedőnként is meghaladta a több millió forintot.

A rendőrök az őrizetbe vett gyanúsítottak lakását, valamint a kábítószer tárolására használt bérleményeket is átkutatták, a helyszínekről bűnjeltasakokkal megpakolva távoztak.

A nyolc, kutatással érintett helyszínen lefoglaltak:

  • pénzt
  • több mint 1 kilogramm „zöld növényi törmeléket”
  • 815 gramm kábítószergyanús masszát
  • 3600 gramm kábítószergyanús port
  • 147 tablettát
  • valamint 54 gramm kristályos állagú anyagot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik