Belföld

Tíz évet kapott a többgyermekes exét megfojtó és elásó karcagi gyilkos

police.hu
police.hu

Tíz éves börtönre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte a Szolnoki Törvényszék azt a B. Attilát, aki 2020 decemberében megfojtotta a volt élettársát.

A Szolnoki Törvényszék sajtósának, Tóvizi Ádámnak a tájékoztatása szerint a férfit emberölés és kifosztás bűntettében, valamint közokirattal visszaélés vétség elkövetésében is bűnösnek találták.

Az ítélet szerint a szakítás után a férfi hiába próbált, nem tudott érzelmileg elszakadni a többgyermekes anyukától, akihez annak ellenére is kötődött, hogy a nő a kapcsolatuk ideje alatt mind érzelmileg, mind fizikailag bántalmazta őt.

A nő a szemébe mondta, hogy ismeretlenekkel flörtöl és más férfiba szerelmes, majd, amikor emiatt veszekedni kezdtek, több ízben is kikarmolta a férfi arcát, aki a végzetes napig egyszer sem emelt rá kezet.

Utolsó találkozásukkor a beszélgetés ismét veszekedésbe, a veszekedés pedig tettlegességbe torkollott. A nő ismét ki akarta karmolni a férfi arcát, aki ezúttal nem hagyta ezt. Félresöpörte a nő kezeit, a nyakát átkarolva a mellkasához szorította a fejét, majd az ágyra lökte és megfojtotta.

police.hu

A férfi megpróbálta titokban tartani a tettét. Rendet rakott, majd magához vette a nő igazolványait, készpénzét, utcai ruházatát és telefonját, hogy azt a látszatot keltse, hogy az áldozata elment otthonról. A holttestet betette a kocsija csomagtartójába, majd másnap Felsőlajos külterületén, egy erdős részen elásta.

B. Attila először azt állította a rendőröknek, hogy a holttestet a gépkocsijával a Dunához vitte, és ott a vízbe eresztette. Később viszont már azt mondta a zsaruknak, hogy az áldozatát nem a folyóhoz vitte, hanem lakhelyének közelében ásta el.

Az ítélethirdetést követően az ügyészség, a letartóztatásban lévő vádlott és annak  védője is három munkanapot tartott fenn annak eldöntésére, hogy fellebbeznek-e.

Kapcsolódó
Megtalálták a Karcagon megölt többgyermekes nő holttestét
B. Attila bevallotta, hogy nem a Dunába dobta, hanem elásta a volt élettársa holttestét. Letartóztatták

Ajánlott videó

Olvasói sztorik