Belföld

Kilenc évet kapott az élettársát halálra szurkáló tiszavárkonyi nő

police.hu
police.hu

Kilenc év börtönre és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte a Szolnoki Törvényszék emberölés miatt azt a büntetlen előéletű 44 éves nőt, aki tavaly márciusban halálra szurkálta az élettársát Tiszavárkonyban.

A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint a pár anyagi gondokkal küzdött és egyik albérletből a másikba költöztek, mert nem tudták fizetni a bérleti díjat. Végül egy ismerősük fogadta be őket.

Ám sokat veszekedtek a pénzhiány és a férfi féltékenysége miatt. Kilátástalannak érzett helyzetükből mindketten az italba menekültek. Napi rendszerességgel berúgta, ilyenkor erőszakossá váltak, agresszíven viselkedtek, és volt, hogy kezet is emeltek egymásra.

Így volt ez a végzetes napon is. Már délelőtt italozni kezdtek, mindketten leittasodtak, és este fél kilenc körül a szobájukban ismét veszekedni kezdtek. A nő azonban ekkor már nem tudott úrrá lenni a haragján.

police.hu

Felvett az asztalról egy 18 centiméter pengehosszúságú kést, amivel a párját a mellkasán, a vállán, a hátán és a karján is többször megszúrta, majd miután a férfi az ágyra zuhant még kétszer hasba szúrta. A nő, látva, hogy mit tett, a közelben lakó édesanyjához sietett, aki értesítette a mentőszolgálatot, a férfi életét azonban már nem sikerült megmenteni.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott azonban enyhítésért, míg védője elsődlegesen téves jogi minősítés megállapítása, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik