Belföld

„Hívhatsz száz rendőrt, úgy se bírtok velem mit csinálni. Ha ide jönnek, mind megdöglötök”

Két év felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen a Jászberényi Járásbíróság azt a 49 éves férfit, aki közel három évvel ezelőtt baltával fenyegette a rendőröket Jászladány egyik utcájában. A férfit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakban mondták ki bűnösnek, és elkobozták a baltáját is.

A 49 éves férfi baltával a feje fölött hadonászva többször megfenyegetett két jogszerűen eljáró rendőrt, akik éppen a lányát hallgatták meg, aki maga hívta ki a rendőröket azért, mert bántalmazták.

A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi nem fukarkodott a kemény szavakkal. „Nagyon rosszul jártok, hogy ide jöttetek”, „ma este megöllek titeket és az összes ladányi rendőrt” – kiabálta, majd mikor az egyik járőr erősítést kért, azt is hozzátette, hogy „hívhatsz száz rendőrt, úgy se bírtok velem mit csinálni”, „ha ide jönnek, mind megdöglötök”. Szerencsére végül nem így történt, a járőrök, helyszínre érkező társaikkal megbilincselték a férfit.

Az elkövető váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, mely nyilatkozatait a bíróság elfogadta és ítéletet hozott. Ezt az ügyészség, a terhelt és annak védője is tudomásul vette, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik