Belföld

Márki-Zay bocsánatot kért a Kutyapárttól

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Kovács Gergely MKKP-elnök szerint ez egy gyönyörű barátság kezdete lehet.

Ismert konfliktus volt a választási kampányban, hogy Márki-Zay Péter beleállt a Magyar Kétfarkú Kutya Pártba (MKKP), hogy miért nem működtek együtt az Egységben Magyarországért nevű ellenzéki tömbbel, miért nem indultak az előválasztáson. Az MKKP visszautasította ezt a maga módján, azzal érvelve, hogy aki szavazókat ők az urnákhoz visznek, azok a két nagy tömb egyikét sem kedvelő kvázi protestszavazók.

Mindenesetre most az Index arról ír, Márki-Zay, az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje megkövette az MKKP-t, egy videóüzenetben kerek perec kijelentette:

A Kutyapárttól most formálisan elnézést kérek.

Kovács Gergely MKKP-elnök is megemlékezett a Tiktokján Márki-Zay bocsánatkéréséről. A volt kormányfőjelölt azt mondta, az MKKP bő 3 százaléknyi szavazója szerinte se szavazott volna az ellenzéki együttműködés listájára (a kétfarkúak nem jutottak be a parlamentbe). Kovács amúgy így kommentálta (angolul, utalva a Casablanca, és ennek nyomán a Macskajaj szép jeleneteire) a történteket:

egy gyönyörű barátság kezdete lehet.

Kapcsolódó
Kovács Gergely szerint Márki-Zay akkor teszi a legjobbat az országnak, ha a jövőben nem foglalkozik politikával
Az ATV-nek adott interjút Kovács Gergely, a Kutya Párt elnöke, és a 444 szemléje szerint összességében csalódottan értékelte az eredményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik