Belföld

10 centis hó, megdőlt a fővárosi hidegrekord

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI
A havazás megihlette a politikusokat is.

A fővárosban megdőlt a nappali hidegrekord szombaton, másutt tíz centiméternyi hó esett vasárnap reggel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta, hogy szombaton országszerte hűvös, télies idő volt.

Budapesten a szolgálat János-hegyi állomásán csak 2,6 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet, ezzel megdőlt az aznapi legalacsonyabb maximumhőmérsékleti rekord. A korábbi fővárosi rekordot 1944-ben regisztrálták: akkor 3,7 fokos csúcsértéket mértek.

A legtöbb hó a Dunántúlon, azon belül a Dunántúli-középhegységben esett. A legnagyobb hóvastagságot Komárom-Esztergom megyében, Tardoson regisztrálták, ott tíz centiméternyi hó hullott. Közölték, a hótakaró a legtöbb helyen fokozatosan elolvad, de a magasabban fekvő részeken maradhatnak havasabb tájak.

A havazás megihlette a politikusokat is. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Facebook-oldalán azt írta, hogy sokan mondták, csak akkor lesz kormányváltás, ha majd áprilisban havazik. Szerinte eljött a nap.

Söpörjük le őket!

Ezt már Orbán Viktor írta a közösségi oldalán. Öltönyben, kezében egy seprűvel készült róla egy fotó, amelyen jelezte, a választáson a hó nem lehet akadály,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik