Belföld

Az NVB a hatóságokhoz fordul, a NAIH eljárást indított az ellenzéki sms-ek miatt

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a hatóságokhoz fordul az ellenzéki sms-ek miatt, írja az MTI. Az NVB pénteki ülésén jegyzőkönyvi döntést hozott arról, hogy a hatóságokhoz fordul az ellenzéki sms-ek ügyében.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: több bejelentést is kaptak kedden arról, hogy ismeretlen telefonszámról sms-eket küldtek ki, melyben a baloldal támogatására buzdítottak. Olyanok is kaptak ilyen üzeneteket, akik a baloldali pártok számára soha semmilyen adatukat nem adták meg, köztük több kormánytag is – tette hozzá.

Kiemelte: az elmúlt napokban számos információ látott napvilágot arról, hogy Bajnai Gordon és az “Amerikában kiképzett titokminisztere” a DatAdat nevű cégen keresztül milyen titkos és tiltott adathalász-tevékenységet folytatott. Hollik István szerint a kedden kiküldött sms-ek bizonyítják, hogy a törvénytelen eszközökkel összeállított adatbázis, a “Bajnai-lista” létezik.

A politikus szerint a tömeges üzenetküldés kapcsán személyes adatok törvénytelen használata, valamint tiltott kampányfinanszírozás gyanúja is felmerül.

Mindeközben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) pénteken azt közölte szintén az MTI-vel, hogy eljárást indított az elmúlt napokban küldött SMS-kampány miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik