Belföld

Itt van Pintér válasza a fideszes Szabó Zsolt körzetét érintő nyomozásról

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI

Miközben hetek óta az apró nyomozati részletekre is kiterjedő információkat tereget a kormánysajtó a Horváth Csaba zuglói polgármester ellen indított eljárásról, a belügyminiszter semmit sem árul el az egyik fideszes országgyűlési képviselő körzetét érintő eljárásról.

Horváth pártja, az MSZP a Szabó Zsolt körzetéhez kapcsolódó ügy állásáról érdeklődött Pintér Sándornál. Azt kérdezték, hogyan áll a Heves megye 03. számú választókerületéhez tartozó önkormányzatok uniós beruházásainak ügyében indított nyomozás.

A parlamenti kérdésben azt írták, hogy korábbi sajtóinformációk szerint a hevesi választókerülethez tartozó önkormányzatok uniós beruházásainál a megalapozott gyanú szerint összehangolt módon játszották ki a törvényben előírt ajánlattételi kötelezettséget a pályázatokban. A meghívott cégek többsége soha nem adott be ajánlatot és a választókerületen kívül nem is hívták meg ajánlattételre. Ludas település egyik testületi ülésén Vargáné Csengeri Mónika polgármester elmondta, hogy az egyik céggel Szabó Zsolt, a választókerület országgyűlési képviselőjének nyomására kerültek kapcsolatba. Az eset kapcsán tett feljelentés nyomán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. szeptember elsején nyomozást rendelt el, de az ügyet később a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vette át.

Pintér egyetlen mondattal válaszolt:

Tájékoztatom, hogy a tárgyi ügyben nyomozás van folyamatban, amelynek érdekeire való tekintettel további tájékoztatás nem adható.

Frissítés

Cikkünk első verzióját kiegészítettük azzal, hogy Szabó Zsoltnak a körzetét érinti a nyomozás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik