Belföld

Huszonnégy évet kapott a polgári férfi, aki megölte a haragosát az LGT-tagok koncertjén

police.hu
police.hu

Huszonnégy év fegyházra ítélte a Debreceni Törvényszék emberölés és más bűncselekmények miatt azt a férfit, aki a közösségi oldalán megüzente a haragosának, hogy megöli őt, majd nem sokkal később az LGT -s Karácsony János és Solti János, valamint a Zenevonat közös koncertjén be is váltotta az ígéretét. O. Szilveszter feltételes szabadságra nem bocsátható.

A tényállás szerint a polgári férfi és élettársa – anyagi gondok miatt – 2017 szeptemberében úgy döntött, hogy a nő szexuális szolgáltatást fog nyújtani férfiaknak. A partnereket a nő egy közösségi oldalon hirdetésekkel kereste, illetve a vádlott szerezte. Többször a férfi mondta meg a nőnek, hogy kihez, hova kell mennie, de volt olyan is, hogy személyesen vitte el. A kapott pénz egy részét a nőnek át kellett adnia a terheltnek – ha ezt megtagadta, a férfi megverte őt.

O. Szilveszter egy gyerekkori ismerősének is ajánlotta a nőt 2019 márciusában. Kétszer össze is hozta a találkozót, amelyen a nő és kuncsaftja között szimpátia alakult ki. A férfi megsajnálta a nőt, majd – kihasználva, hogy a vádlott 2019 májusában Budapestre ment dolgozni, – magához költöztette a gyerekével együtt.

O. Szilveszter emiatt mindkettőjüket megfenyegette, és azt hangoztatta, hogy a férfit megöli; a közösségi oldalára is kiírta: “augusztus 18-án meghalsz”. Polgár főterén augusztus 19-én este rendezték meg az új kenyér ünnepét, amelyen ott volt mindkét megfenyegetett: a férfi annak ellenére, hogy a fia figyelmeztette a vádlott fenyegető üzenetei miatt.

A  fenyegetőző férfi is a rendezvényre tartott, amit élő videón közvetített a közösségi oldalán, végig azt hangoztatva, hogy meg fogja ölni a férfit. A rendezvény helyszínén O. Szilveszter észrevétlenül, hátulról megközelítette haragosát, hirtelen a hátára ugrott, és emiatt mindketten a földre estek.

Dulakodás közben O. Szilveszter késsel megszúrta a hátán, derék- és nyaktájékon is riválisát. A további bántalmazást a rendezvényt biztosító rendőrök akadályozták meg, akik elfogták a támadót. O. Sz. véréből és vizeletéből a szakértő új pszichoaktív anyagot és más kábítószert is kimutatott. A megkéselt férfi a kórházba szállítás közben meghalt.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség súlyosításért, míg az elkövető és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik