Belföld

Exjobbikos mikropártja szállt ki a választási versenyből

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
Illuzionista bohócoknak nevezte Varga-Damm Andrea párttársa az ellenzéki tömböt.

Varga-Damm Andrea korábban még Orbán Viktor rendszerének leváltásával kampányolt, ám Reformerek nevű pártjával végül nem indul el a 2022-es országgyűlési választásokon – szúrta ki az Azonnali. Mindezt egy Facebook-videóban jelentette be a párt exjobikkos elnöke, Varga-Damm Andrea, illetve egy képviselőjelöltje, Andrics Alíz.

Utóbbi csalódottan arról beszélt, nagyon megosztott a magyar társadalom, és hagyja, hogy „két illuzionista bohóc” (a Fidesz-KDNP és az ellenzéki tömb) akarjon irányítani mindent. Varga-Damm hozzátette, a polgárok 60 százaléka elutasítja a politikát, a politikusok pedig szavazógépnek és eszköznek tekintik a polgárokat. Varga-Damm így indokolta a curükkot:

A Reformereket senki úgy emlegesse, hogy bármelyik politikai oldal esélyeit rontotta. Senki ne süsse ránk azt, hogy miattunk esetleg nem nyerte meg a választást.

Varga-Damm nem adott utasítást, kit támogassanak konkrétan a Reformerek párt hívei. Csupán annyit mondott, azt a jelöltet és pártot, aki és ami közel áll a szívükhöz. Varga-Dammnak egyébként állítása szerint megvolt az induláshoz szükséges 500 aláírása. Mindenesetre most a 2024-es EP-választásokra gyúr a kis párt, és hogy „hazatakarítja” az Európai Parlamentből a Fidesz-KDNP-t és az ellenzéki pártokat is. Az Azonnali megjegyzi, egy másik volt jobbikos képviselő törpepártja, Volner János saját magáról elnevezett Volner Pártja sem indul a mostani választáson.

Kapcsolódó
Az exjobbikos Varga-Damm Andrea együtt töltötte a hurkát Simicska Lajossal
Erről és egyéb fontos kérdésekről is szó esett a Partizán politikia beszélgetős műsorában, amelyben Varga-Damm Andreával készült életút-interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik