Közélet

„A csajt csak megnyomorítottam” – gázolása utáni kommentjei miatt került bajba az egyik ellenzéki jelölt

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A monori körzetben induló párbeszédes Gér Mihály két embert ütött el öt évvel ezelőtt, egyikük meghalt. A sofőr vétlen volt a balesetben, hozzászólásai miatt azonban akár vissza is léptethetik.

Egy öt és fél évvel ezelőtti eset miatt került nehéz helyzetbe az egyesült ellenzéki monori jelöltje. Gér Mihály, aki a Párbeszéd színeiben nyerte meg az előválasztást, 2016-ban autójával elgázolt egy fiatal párt az Andrássy úton. A fiú meghalt, a lány súlyos sérüléseket szenvedett. Bár a balesetben vétlen volt, mivel piros lámpánál szaladtak ki elé, súlyos érzéketlenségről tettek tanúságot az akkori zártcsoportos Facebook-bejegyzései, amelyeket most Bennfentes című lap hozott nyilvánosságra.

„Részegen ne rohanjatok elém a piroson lécci” – írta Gér, aki arra is panaszkodott, a kocsija „csupa velő meg haj és tök undi”. Bejegyzésében olvasható még, hogy „Na ki ölt ma embert”, illetve hogy „a csajt csak megnyomorítottam”. Arra a kérdésre pedig, hogy mi történt: úgy válaszolt, az áldozatok azt gondolták, erősebbek az Audijánál.

Hívtuk Gér Mihályt, aki nem vette fel a telefonját. Kerestük a pártját, a Párbeszédet is, ahol türelmet kértek.

Információink szerint Gér Mihály visszaléptetése is napirenden van.

Gér Mihály már összegyűjtötte az ajánlásait, de még nem adta le azokat a helyi választási bizottságnál, legalább is a valasztas.hu adatai szerint még csak a fideszes jelölt, Pogácsás Tibor van jelöltként bejelentve a Pest megyei 10. számú választókerületben.

Ha az ellenzék Gér Mihály visszaléptetése és új jelölt indítása mellett dönt, akkor az új képviselőjelöltnek bő egy hete van a legalább 500 ajánlás megszerzésére, amit február 25-ig kellett leadnia.

A Pest megyei 10. választókerületben eredetileg is a Fidesz számított esélyesebbnek, mivel 2018-ban Pogácsás 52 százalékkal nyert, az ellenzéknek Gér botránya nélkül is nehezen megszerezhető választókerületnek számít a monori.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik