Belföld

Szalagkorlátért könyörög a Dunakanyarba a Kerékpárosklub

Google Street View
Google Street View

Súlyos, halálos baleset történt még szombaton a 12-es főúton, Verőce külterületén. Két autó karambolozott frontálisan, egy ember meghalt, ketten súlyosan, ketten könnyen megsérültek. Az egyik autó ráadásul rásodródott a főút melletti kerékpárútra, de szerencsére nem biciklizett ott épp senki.

Épp erre hívta fel a figyelmet a Magyar Kerékpárosklub Facebook-posztjában kedden. Arról írnak, hogy az adott útszakaszra nagyon kellene szalagkorlát, ami megfoghatná a kisodródó kocsikat. Ez egy népszerű kerékpárút, sokan családdal tekernek itt, a Dunakanyarban, ezért bármikor bekövetkezhet egy tragédia. Így írnak erről:

Ezen a szakaszon szinte minden héten kisodródik egy gépkocsi a kerékpárútra. Eddig nem volt kerékpárost érintő baleset, de nem szabad megvárni amíg újabb vétlen áldozata lesz egy koccanásnak!

Mellékeltek egy levelet még, amit tavaly január 13-án írtak a Magyar Közútnak, ezen belül Czine Ferenc üzemeltetés-fenntartási mérnöknek. Azt a választ kapták, hogy mivel az elmúlt öt évben nem történt kerékpárost érintő baleset, megfelelő a jelenlegi védelem (ami egyes szakaszokon csak az árkot jelenti). Arra is hivatkoznak, hogy a balesetek zöme ezen a szakaszon éjjel és télen történik, amikor elenyésző a bringaforgalom. Mindenesetre a Kerékpárosklub nem adja fel, azt kérdi, mit írhatna még a Magyar Közútnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik