Belföld

Lefedik a szentendrei közműgödröt, amibe négy kerékpáros is belezuhant

szentendre.hu
szentendre.hu

Csütörtökön lefedik a már négy kerékpárost is elnyelő szentendrei közműaknákat, pénteken elkészül a kerékpárút, szombaton már lehet tekerni rajta, írja a Telex.

A szentendrei önkormányzat honlapján szerint Fülöp Zsolt polgármester csütörtök délelőtt beszélt a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) műszaki igazgatójával, Balogh Zsolttal, aki arról tájékoztatta, hogy aznap megtörténik mind a három szerelőakna lefedése.

A lap cikke szerint az elmúlt hétvégén ketten, korábban még ketten sérültek meg, amikor beleestek a kerékpárút 5 méter mély, fedetlen közműaknájába. A problémát az jelentette, hogy egy nagynyomású szennyvíz-távvezetéket javított a kerékpárút alatt, de kialakított közműgödör speciális fedlapjainak megrendeléséhez, legyártásához közbeszerzési eljárást kellett lefolytatni, ami elhúzódott.

A gödör július közepétől tátongott fedetlenül. Az utat ugyan lezárták, rongálás is történt, a terelőkordonokat pedig rendre elmozdítottak. Mivel utóbbi közlekedés biztonsága elleni bűncselekménynek minősül, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság lopás, valamint a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Szentendrei Rendőrkapitányságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik