Belföld

Nemlétező kerékpárúttal büszkélkedett a politikus

MTI/Bruzák Noémi
MTI/Bruzák Noémi

“Kerékpárutat és buszfordulót adtunk át Kaposhomokon. A 4,5 kilométernyi út és a templom előtti tér rendbetétele 60 millió forintba került” – büszkélkedett Gelencsér Attila, a térség fideszes képviselője a Facebookján. Mivel sokan értetlenkedtek kommentekben, hogy miféle bicikliutat adott át, a Népszava helyszíni oknyomozást végzett. A somogyi zsákfaluba érkező újságíró semmilyen bringautat nem talált a félezres kistelepülésen. Miután körbejárta mind az öt utcáját a falunak, biztos ami biztos, a helyieket is megkérdezte a kerékpárútról, akik mind egyöntetűen állították, hogy nincsen. – Minek is lenne, hiszen autóforgalom sincsen, azaz nyugodtan lehet biciklizni! – jelezte egy fiatal férfi.

A polgármester szerint csak újraaszfaltoztak bizonyos szakaszokat, szerinte félreértés lehetett, hogy a képviselő kerékpárútról beszélt.

A Népszava szerint nem ez az első furcsa avatása Gelencsérnek. Országos visszhangot váltott ki, amikor kilencedmagával sebtében átadta a 2019-es önkormányzati választások előtt a Kaposvárt és az M7-es sztrádát összekötő 67-es gyorsforgalmi utat, aminek építése csak negyedévvel később fejeződött be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik