Belföld

Nem fizetett a légyottért egy kamasz, megkötözték és hozták a láncfűrészt – ezt mondták a vádlottak

Vádat emelt a Dabasi Járási Ügyészség egy nő és két férfi ellen, akik megkötözték, bántalmazták majd kifosztották a nő fizetni nem akaró fiatal ügyfelét.

Nisóczi József Levente, a Pest megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az egyik férfire, hét a másikra öt, míg a nőre három év börtönt kértek arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyalás jogáról is. Elmondta még, hogy ez eddig nem történt meg, mert a két férfi tagadta a bűnösségét, míg a nő részbeni beismerő vallomást tett a nyomozati szakban.

Az egyik férfi azt állította, hogy ott sem volt, a másik pedig azt, hogy csak utólag ért oda. A nő elismerte, hogy volt nála a sértett. Elmondta, hogy a fiú egy régi ügyfele, aki most nem fizetett. Állítása szerint ő nem csinált problémát ebből és nem is vett részt semmilyen bántalmazásban

– magyarázta az ügyész.

A férfi elkövetők egyébként féltestvérek, a női elkövető pedig az egyikük élettársa, aki prostitúciós cselekményt végzett. Tavaly júliusban a hernádi vasútállomáson vették fel autójukba a tizennyolcadik életévét még be nem töltött fiút. A kamasz kábítószert akart tőlük venni, illetve szexuális szolgáltatást akart igénybe venni a nőtől. Együtt elautóztak az elkövetők lakóhelyére, ahol a fiú megkapta a kért szolgáltatást.

Ezután közölte, hogy nem tudja azt kifizetni. Az elkövetők ettől dühbe gurultak és megkötözték a fiút. Ezt követően több ízben kézzel illetve különböző eszközökkel megütötték és folyamatosan életének kioltásával fenyegették. Ennek úgy adtak nyomatékot, hogy egy motoros láncfűrészt is beindítottak a teste mellett.

Eközben egyikük átkutatta a ruházatát és az abban található összes értéket, így mobiltelefonját, okosóráját, pénztárcáját is elvette. A hajnali órákban magára hagyták a kamaszt annyi időre, hogy sikerült kioldoznia magát és elmenekült. Az elkövetők ezt észrevették és üldözni kezdték autóval, még egy parkoló járműnek is nekiütköztek közben.

A fiúnak végül sikerült beugrania egy ingatlanra, ahol értesítették a rendőrséget. Az elkövetők ellen minősített személyi szabadság megsértése, csoportosan elkövetett kifosztás és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Dabasi Járási Ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik