Belföld

Le akarta lőni az exét, és a férfit is, aki miatt elhagyta a nő, amíg sitten volt

Emberölés előkészületével vádolja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség azt a tiszaroffi férfit, aki arra készült, hogy lelövi a volt élettársát és azt a férfit is, aki miatt a nő elhagyta őt.

A 46 éves férfi tavaly márciusban az egyik budapesti büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottja volt, amikor párja telefonon szembesítette azzal, hogy megszakítja vele a kapcsolatát, mert már mást szeret. A féltékeny férfi nem tudott uralkodni érzelmein. Miután letette a telefont, többször hangoztatta az intézet falain belül, hogy lelövi a volt élettárását és új párját, a holttesteket elássa, elégeti, majd magával is végez.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi tavaly áprilisban szabadult, majd visszatért Tiszaroffra. A hazaköltözését követő napokban több helybéli ismerősét is megkérte, szerezzenek neki lőfegyvert, mert le akar számolni a volt élettársával és a nőt elhódító férfival. Elszántságában még azt is felajánlotta egyik barátjának, hogy neki adja tiszaroffi házát a fegyverért és a lőszerekért cserébe. Kérését azonban senki sem teljesítette.

A vádirat szerint a férfi többször is megjelent annál a tiszaroffi háznál, ahová volt élettársa elköltözött. Ekkor azzal fenyegetőzött, hogy először vetélytársával végez, hogy a nő lássa, amint meghal a férfi, akiért elhagyta őt.

A ügyészség fegyházbüntetést kért a többszörösen büntetett előéletű férfire azzal, hogy zárják ki a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik