Belföld

Katzenbach-gyilkosság: Ismét letartóztatták Curtis testvérét a társaival

Újból letartóztatta a Fővárosi Törvényszék azt az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsított három férfit, akik megölhették Katzenbach Imrét több, mint egy évtizeddel ezelőtt.

A megalapozott gyanú lényege szerint az 51 éves H. László 2009 augusztusában megbízta az 50 éves H. Attilát a volt futballista megölésével. Az 50 éves férfi elfogadta a megbízást, majd 2009 szeptemberében a Baranyajenő térségébe vitte az MTK volt labdarúgóját, ahol az elkövetésbe bevont Sz. Lajos és L. István anyagi haszon ígéretéért cserébe kioltotta Katzenbach életét.

A rendelkezésre álló információk alapján a vállalkozás vezetői azért kérték, hogy öljék meg a volt futballistát, mert több mint félmilliárd forinttal tartozott nekik. A megbízók attól is tartottak, hogy a cégükkel szemben már megindult büntetőeljárás során Katzenbach terhelő vallomást tehet rájuk vonatkozóan.

Az emberölés végrehajtásával meggyanúsított két férfi és a felbujtással gyanúsított férfi tíztől húsz évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat bizonyítottság esetén.

Az elsőfokú bíróság december 21-én megszüntette a gyanúsítottak letartóztatását és nyomkövetős bűnügyi felügyeletet rendelt el velük szemben. A döntés miatt az ügyészég valamennyi gyanúsított vonatkozásában fellebbezett A Fővárosi Törvényszék a fellebbezést megalapozottnak találta és szökés, elrejtőzés veszélye miatt elrendelte a terheltek ujboli letartóztatását.

Kapcsolódó
Curtis testvére és a társai is tagadják Katzenbach Imre megölését, letartóztatták őket
Kiderült, hogy mit ígértek a bérgyilkossággal gyanúsított egyik férfinek.

A Fővárosi Törvényszék nem értett egyet azzal, hogy az elsőfokú bíróság a bizonyítás megnehezítésének veszélyét egyik gyanúsított esetében sem állapította meg. Bár a nyomozás megfelelő ütemben halad, a hatóság még további nyomozati cselekmények elvégzését tervezi, amelyek zavartalan, a terheltek befolyásától mentes lefolytatása az eljárás elsődleges és kiemelt érdeke.

Minderre figyelemmel a másodfokú bíróság valamennyi terhelt esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését tartotta szükségesnek és indokoltnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik