Belföld

Blikk: beperli Kósa Lajost a „csengeri örökösnő”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Személyiségi jogai megsértése miatt bírósághoz fordult az állítólagos milliárdos vagyonnal rendelkező,  a „csengeri örökösnőként” hírhedtté vált P. Mária, aki sérelemdíjat és bocsánatkérést követel Kósa Lajostól – tudta meg a Blikk. 

A lapnak a nő ügyvédje, Helmeczy László azt mondta, védence azt kéri, kérjen tőle bocsánatot a Fidesz politikusa és fizessen neki 2,5 millió forint sérelemdíjat, mert több nyilatkozata is személyiségi jogot sértő, rágalmazó és becsületsértő volt.

Köztük az, amelyben Kósa Lajos azt állította róla, hogy csaló, csalásért már el volt ítélve, de ez nem igaz, még büntetőeljárás sem volt folyamatban ellene korábban – tette hozzá a Blikknek az ügyvéd.

Védencem jó hírnévnek örvendett, Kósa Lajos baráti köréhez tartozott Csengeren, és több tízmilliós adományokkal támogatta az iskolákat és különböző jótékonysági szervezeteket. Erre egyszer csak azt mondja a korábbi barát kamerák előtt róla, hogy bűnöző és el volt ítélve. Attól, hogy előzetesben van pillanatnyilag, az ártatlanság vélelme őt is megilleti – fogalmazott Helmeczy László.

Kapcsolódó
Kósa Lajos svájci bankokba is elment a csengeri „örökösnővel”
Két bankban és egy ügyvédnél is jártak közösen,

P. Máriát azzal vádolják, hogy 780 millió forintot csalt ki az öröksége ígéretével hiszékeny emberekből. Az asszony azt állította, 1300 milliárd forintot örökölt Németországban elhunyt édesapjától, ám a pénzhez nem tud hozzájutni. Itt jött képbe Kósa Lajos is, aki a vádlott szerint maga ajánlotta fel, segít megszerezni a vagyont – emlékeztet a lap, amelynek birtokába került ajándékozási szerződések szerint a harmadik legnagyobb francia bank – amelyről az örökösnő állította, 99 százalékos tulajdonában áll – 24 százalékát kapta volna meg Kósa, amit ő „köszönettel elfogadott”.

Kapcsolódó
Visszavonta a Kósának ígért ajándékot a csengeri örökösnő
Hamarosan ismert politikusokról hozhatnak nyilvánosságra hangfelvételeket az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik