Élő Belföld

Reméli, a harmadik oltás működik, a negyedik oltás már nehezen menne Orbánnak

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A miniszterelnök válaszol az újságírók kérdéseire az év utolsó Kormányinfóján a Karmelita kolostorban. Az eseményről élőben tudósítunk.

Kezdődik

A vírus elleni küzdelemről és a gazdaság újraindításáról szólt az idei év Orbán Viktor szerint. Nehéz év volt, gyötrelmes. 2021-ben nem voltunk olyan eszköztelenek, mint tavaly, mondta. Köszönet a világ tudóstársadalmának, kifejlesztették az oltást. Az oltás alapú védekezésre lehetett áttérni. Győzni csak az oltással lehet, minden mással csak időt nyerni. Hatásos védelmet nyújtottak a beszerzett vakcinák Orbán szerint. Durván a lakosság 60 százalékát oltották be, innen nagyon nem tudnak felfele mozdulni. Most a hangsúly a megerősítő oltáson és az 5-11 évesek oltásán van. Gyorsak vagyunk ebben is a kormányfő szerint.

Ezekről is kérdeznénk

Völner-ügy, Pegazus, koronavírus-járvány, gáztározók, ellenzéki miniszterelnök-jelölttel való nyilvános vita – több témáról is kérdezni szeretnénk a miniszterelnököt.

A Magyar Hang nem mehet be kérdezni

A mai eseményre a Magyar Hang is regisztrált, bár őket valamiért a sima kormányinfókra sem szokták beengedni. A lap regisztrált a mai kormányinfóra, először úgy tűnt, hogy beengedik őket. Aztán kiderült, hogy mégse. Sajnos nem mehetnek kérdezni, mert koronavírus-járvány van, ami valamiért csak a Magyar Hangot érinti.

Évi egyszer. Vagy kétszer

Orbán Viktor kormányfő tavaly év elején tartotta az évenkénti egyszeri alkalomként ígért sajtótájékoztatóját. Idén év elején nem volt ilyen, hanem nyáron tartott egyet, a kormányinfóra meglepetésszerűen toppant be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik