Belföld

Házkutatást tartottak a nyomozók Völner Pál otthonában

Palágyi Barbara/24.hu
Palágyi Barbara/24.hu

Azután, hogy kedden felfüggesztette az Országgyűlés a 83 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsított Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát, szerdán házkutatást tartott a rendőrség az államtitkári posztjáról lemondott politikus otthonában – értesült a 24.hu.

Információnkat a képviselő védője, Papp Gábor megerősítette, ám részleteket az ügyvéd nem közölt. Korábban az Alfahír írt arról egy olvasói fotó alapján, hogy Völner nyergesújfalui házánál egy rendőrautó jelent meg, de a portálnak a rendőrség nem erősítette meg a házkutatás tényét. Ugyanakkor a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közölte, hogy hamarosan tájékoztatást tervez az ügyben.

Völner Pál mentelmi jogát hivatali vesztegetés elfogadása miatt kérte ki Polt Péter legfőbb ügyész. Polt a beadványában azt írta, hogy a megalapozott gyanú szerint Völner hosszú időn keresztül, rendszeresen, lényegében fizetésként, alkalmanként 2-5 millió forintot fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már november elején letartóztattak. A Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint a végrehajtói kar elnöke összesen 83 millió forintot adott át az államtitkárnak a többi között azért, hogy azokat a személyeket nevezzék ki végrehajtónak, akiket a kar elnöke támogatott, valamint hogy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Schadl által megjelölt személy vagy cég.

A mentelmi bizottság hétfőn támogatta a legfőbb ügyész indítványát Völner mentelmi jogának felfüggesztéséről. Völner nem jelent meg az ülésen, de egyetértett a döntéssel. A bizottság elnökének írt levelében azt állította, hogy a legfőbb ügyész indítványának számos pontja valótlan állításokat tartalmaz, ezekre a nyomozóhatóságnak fog reagálni, miután a parlament is felfüggeszti a mentelmi jogát, és így hivatalosan is meggyanúsíthatják.

Kedden, miután felfüggesztették mentelmi jogát, Völner Pál önként jelentkezett az ügyészségen, ám akkor még nem hallgatták ki, mert nem kapott még idézést, így az ügyészség szerint nem volt „időszerű” a kihallgatása.

Kapcsolódó
Völner Pál önként jelentkezett az ügyészségen
Az ügyészség fogadta Völner Pált, a politikus nagyjából fél órát töltött a Könyves Kálmán körúti épületben. Védője szerint a képviselő számára fontos érdek, hogy tisztázza magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik