Belföld

Völner Pál önként jelentkezett az ügyészségen

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu

Völner Pál önként jelentkezett a Központi Nyomozó Főügyészségen, néhány perccel azután, hogy a parlament megszavazta a fideszes politikus mentelmi jogának a felfüggesztését – tudta meg a 24.hu.

Völner nem kívánt a helyszínen kérdésekre válaszolni, de védője, Papp Gábor elmondta: idézést egyelőre nem kaptak a politikus ügyében. A jogász hangsúlyozta, a lemondott államtitkár minél hamarabb szeretne reagálni az őt ért súlyos vádakra, ezért jelentkezett a Központi Nyomozó Főügyészségen. Völnert a helyszínre Papp Gáboron kívül elkísérte Varga István volt fideszes parlamenti képviselő is, aki szintén a lemondott államtitkárt védi az ügyben.

Völner mentelmi jogát hivatali vesztegetés elfogadása miatt kérte ki Polt Péter legfőbb ügyész. Polt a beadványában azt írta, hogy a megalapozott gyanú szerint Völner hosszú időn keresztül, rendszeresen, lényegében fizetésként, alkalmanként 2-5 millió forintot fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökétől, Schadl Györgytől. A Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint a végrehajtói kar elnöke összesen 83 millió forintot adott át az államtitkárnak a többi között azért, hogy azokat a személyeket nevezzék ki végrehajtónak, akiket a kar elnöke támogatott, valamint hogy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Schadl által megjelölt személy vagy cég.

Kapcsolódó
A 83 milliós kenőpénz után kétszer is kaphat végkielégítést Völner Pál
Ehhez csak annyit kell tennie a képviselőnek, hogy nem mond le, hanem kibekkeli a mandátumából hátralevő pár hónapot.

A mentelmi bizottság hétfőn támogatta a legfőbb ügyész indítványát Völner mentelmi jogának felfüggesztéséről. Völner nem jelent meg az ülésen, de egyetértett a döntéssel. A bizottság elnökének írt levelében azt állította, hogy a legfőbb ügyész indítványának számos pontja valótlan állításokat tartalmaz, ezekre a nyomozóhatóságnak fog reagálni, miután a parlament is felfüggeszti a mentelmi jogát, és így hivatalosan is meggyanúsíthatják.

Frissítünk!

Az ügyészség fogadta Völner Pált, a politikus nagyjából fél órát töltött a Könyves Kálmán körúti épületben. Miután távozott, ismét csak védője nyilatkozott. Papp Gábor elmondta, az ügyészség azt közölte, egyelőre nem időszerű, hogy Völner megjelenjen az ügyészségen. Az ügyvéd szerint ugyanakkor a képviselő számára fontos érdek, hogy tisztázza magát. Papp megismételte, a Legfőbb Ügyészség indítványa zavaros, ellentmondásos és nehezen követhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik