Belföld

Életfogytiglant kértek a brutális salgótarjáni kettős gyilkosra

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Nógrád Megyei Főügyészség azzal a 45 éves hajléktalan férfival szemben, aki tavaly szeptemberben megölt egy másik hajléktalant az élettársával, majd idén januárban egymaga végzett egy nőismerősével is.

M. Szabolcs együtt italozott egy nőismerősével a salgótarjáni buszpályaudvaron, majd az éjszakai órákat egy híd alatt töltötték, ahol szóváltás alakult ki köztük. A nő sértően beszélt a férfi élettársáról, ezért a férfi többször is fejbe vágta, majd egy késsel legalább tíz alkalommal megszúrta, majd egy patakba dobta a kést.

A megszurkált nő még ekkor sem hallgatott el, ezért a férfi magához vett egy kenyérszeletelő kést azért, hogy megölje és még több szúrást ejtett rajta, majd a nőt sorsára hagyva mellé feküdt és elaludt. A meggyilkolt nő holttestét a férje találta meg másnap a híd alatt.

A nyomozás során M. Szabolcs beismert egy korábban elkövetett gyilkosságot is. A férfi tavaly ősszel egy salgótarjáni híd alatt lakott az élettársával, V. Szilviával, szeptemberben pedig csatlakozott hozzájuk egyik másik hajléktalan férfi is. M. Szabolcs féltékeny lett a férfire, amiért az nemi kapcsolatot szeretett volna létesíteni élettársával, ezért a keze ügyébe került késsel mintegy öt alkalommal a férfi felsőtestébe szúrt.

Ezután a nő is magához vette a kést és még legalább két alkalommal ő is megszúrta a férfit. M. Szabolcs felszólítására a nő egy közeli szemétkupacban rejtette el az áldozat holttestét, rongyokkal fedte le, majd a pár új tartózkodási helyet keresett magának.  A nő az eset után külföldre menekült.

A férfi halálát a többszörös mellkasi és hastájéki szúrt sérülés okozta, mumifikálódott holttestét idén januárban maga a vádlott mutatta meg a nyomozóknak.

A Nógrád Megyei Főügyészség életfogytiglant kért a több ember sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt férfire arra az estre, ha mindent beismer és lemond a tárgyalásról. A társtettesként elkövetett emberöléssel vádolt élettársára nyolc évet indítványoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik