Belföld

Halálos lakástűz történt Cegléden

Hétfőn reggel hat órakor riasztották a tűzoltókat, hogy egy kétszintes, száz négyzetméteres családi ház alsó szintjén lévő szoba kigyulladt Cegléden, a Vas utcában.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint három járművel tizenegy tűzoltó érkezett a helyszínre. Ekkor már csak kisebb tűz volt a huszonöt négyzetméteres szobában, ahol az ágy, bútorok és egyéb berendezési tárgyak égtek, az egységek rövid idő alatt eloltották a lángokat.

A tűzzel érintett szobában az ágy mellett, a földön fekve egy idős embert találtak a tűzoltók, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.

A katasztrófavédelem ezúttal is felhívja a figyelmet arra, hogy a hideg időben megemelkedik a lakástüzek, melléképülettüzek száma. Ezért a hasonló esetek elkerülése érdekében érdemes egy füstérzékelőt vásárolni otthonra, és jobban figyelni egyedül élő rokonainkra, ismerőseinkre, szomszédjainkra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik