Belföld

Gulyás a Völner-ügyről: Porba hullottak a vádak, miszerint itt bárki bármit következmények nélkül megtehetne

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu

A bíróságnak kell eldöntenie, hogy mi történt a valóságban, és én csak reménykedni tudok abban, hogy nem megalapozottak a súlyos vádak, mondta Gulyás Gergely az Indexnek adott interjújában arra a kérdésre, bízik-e még abban, hogy Völner Pál ártatlan.

Mint fogalmazott, szerint két dolog biztos.

Egyrészt a jobboldalon még az alapos gyanúnak is van következménye, másrészt azok a vádak porba hullottak, amelyek szerint Magyarország ne lenne jogállam, és itt bárki bármit következmények nélkül megtehetne. Most ugyanis mindenki számára kiderült, hogy még a hatalmon lévők esetében is, ha bűncselekménynek akár a gyanúja is felmerül, annak súlyos következményei vannak

– magyarázta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás szerint az ellenzék azért mondja, hogy Varga Juditnak is le kellene mondania, mert „mindenki látja, hogy az igazságügyi miniszter asszony a kormány egyik legeredményesebb, legnépszerűbb, kiváló munkát végző, az Európai Unióban a magyar érdekeket nagyszerűen képviselő tagja.”

Kapcsolódó
Legfőbb Ügyészség: Völner Pál 83 millió forint kenőpénzt vett át részletekben
A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított, már lemondott államtitkár a hatóság szerint három éven át kapott csúszópénzt rendszeresen.

A miniszter közölte, a kormány is és a jegybank is mindent megtesz annak érdekében, hogy az egész világon megemelkedett infláció időszaka Magyarországon mielőbb véget érjen.

Nálunk annyival magasabb az infláció, amennyivel magasabb a gazdasági növekedés is. A közgazdászok szerint e két jelenség általában együtt jár – különösen egy gazdasági válságból való kilábalás időszakában. Optimista vagyok, és szerintem az infláció már a következő év második felében visszatér a normális kerékvágásba

– jelentette ki.

A Városháza-ügyre rákanyarodva arról beszélt, az jól mutatja azt a tervezetlenséget, káoszt és korrupcióra való hajlandóságot, ami a baloldalt általánosságban jellemzi. Szerinte a fővárosi önkormányzat egy nagy intézmény, és a baloldal itt akarta bebizonyítani, hogy alkalmasak a kormányzásra.

Mostanra már jól látjuk, hogy egy nagyobb önkormányzatot sem tudnak vezetni, hiszen vagy nem tudják, hogy milyen korrupciós ügyek történnek alattuk jutalékos rendszerben, vagy – ami még rosszabb – tudnak mindenről és mégis megengedik

– mondta.

Kapcsolódó
Városháza-ügy: házkutatásokat tart több helyszínen a rendőrség
Párhuzamosan több helyszínen zajlanak a nyomozási cselekmények.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltről szólva Gulyás úgy fogalmazott, semmi újat nem lát abban, amit Márki-Zay Péter képvisel, amikor például migránsok betelepítésével vádolja a kormányt, és ezzel plakátozza tele az országot.

A miniszter úgy látja, a jelenlegi kormány a baloldal támadásai közepette megállította a határon a migrációt,

mi az ő támadásaik közepette kerítést építettünk, és a baloldallal és külföldi elvtársaikkal is szembeszállva Európában is elutasítottuk a kvótákat és azt képviseltük, hogy a migrációról nemzeti hatáskörben kell dönteni, és senkit nem vagyunk hajlandók beengedni Magyarországra. Mégis mi lennénk azok, akik támogatjuk a migrációt? Ez a taktika négy évvel ezelőtt sem jött be a baloldalnak és most sem fog.

Azt is mondta, aki a szerelmet keresi, szerinte ne a magyar választási kampányt figyelje. Sajnálatosnak nevezte, de ami történik az logikus, mondhatni magától értetődő. Gondolt itt arra, hogy szerinte a Gyurcsány Ferenc fémjelezte baloldal nyolc évig volt kormányon ebben az országban, és a Fidesz most már több mint egy évtizede kormányoz, a két teljesítmény pedig jól összehasonlítható.

„Ha erről lenne szó a kampányban, akkor mindenki tudja, hogy a jelenlegi kormány magabiztosan nyerné a választást. Ezért a politikai ellenfeleinknek az az érdeke, hogy botrányokról, hazugságokról és személyeskedésről szóljon a kampány, és ne arról, hogy kormányon ki mit tett” – értékelt.

Szerinte azoknak, akik három oltást kaptak, vagy a második oltást hat hónapon belül kapták meg, nyugodt karácsonyuk lehet. Gulyás közölte, a magyar kormány által hozott döntések az oltási kötelezettségről a legszigorúbbak közé tartoznak Európában. Mindig egyértelművé tették: a felelősségteljes és helyes magatartás az, ha beoltatjuk magunkat.

Végezetül megjegyezte, az Alaptörvény fontos szabály, hogy mindenki felelős önmagáért.

Ezért lehet, hogy valaki nem oltatja be magát, de ennek a következményeit is vállalnia kell. Azok után, hogy közel 6 millió 200 ezer ember beoltatta magát, az állam nem tehet úgy, mintha a nagy többség nem lenne védett és nem hozhatunk olyan szabályokat, mintha az emberek jelentős része nem rendelkezne a ma elérhető legnagyobb védettséggel

– közölte.

Koronavírus

Ajánlott videó

Olvasói sztorik