Közélet

A bizottság már megszavazta, kedden az Országgyűlés felfüggesztheti Völner Pál mentelmi jogát

MTI/Mónus Márton
MTI/Mónus Márton

Ahogyan az várható volt, az Országgyűlés Mentelmi bizottsága azt javasolja, hogy a parlamentnek, hogy függesszék fel a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, volt igazságügyi államtitkár mentelmi jogát – írja a Telex.

A parlamentben kedden szavaznak a mentelmi jog felfüggesztéséről, de a Fidesz már korábban jelezte, hogy a kormánypárti képviselők igennel fognak szavazni.

Völner nem ment el a mentelmi bizottság hétfői ülésére, pénteken levélben kérte a bizottság elnökét, hogy döntsenek így. A lapunkhoz eljuttatott levelében azt írta, személyes érdeke, hogy a nyomozás során szerepét, ártatlanságát mielőbb tisztázhassa, ezért feltétel nélkül támogatja mentelmi joga kiadását. Ugyanakkor a Legfőbb Ügyészség indítványát zavarosnak, elnagyoltnak, és ellentmondásosnak nevezte.

Kapcsolódó
Völner Pál: A Legfőbb Ügyészség indítványa zavaros, elnagyolt, ellentmondásos
A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár levélben kérte, hogy adják ki a mentelmi jogát.

A Legfőbb Ügyészség múlt kedden közölte, hogy kezdeményezik Kövér László házelnöknél Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint hosszabb időn át, rendszeresen 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már november elején letartóztattak.

Völner Pál cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti – írták.

Polt Péter közleménye után az államtikár bejelentette, nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és lemond államtitkári posztjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik