Élő Belföld

Orbán: December 15-től állunk neki az 5-11 évesek oltásának

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a nyugdíjemelésről és a bevándorlásról is beszélt a kormányfő. Völner Pál vesztegetési ügyéről nem kérdezték.

Új német kormány

Új német kormány jött, baloldali, amely kiáll a bevándorlás mellett.

Még mindig bevándorlás

A magyar kormánynak azt kell mondania Brüsszelnek, hogy változtassák meg a szabályokat. Tessék a brüsszeli szabályokat hozzáigazítani a valósághoz. A realitás az olasz kikötőkben és a magyar határon van. Jogi kerítést építhet fel a magyar Alkotmánybíróság.

Az emberkísérlet veszélyes

Orbán állítása szerint nem szereti az emberkísérletet, mert az veszélyes. Ezt az európai bevándorláspolitika kapcsán mondta. A magyar szabályok a bevándorlást nem engedik. Ez szemben áll az európai szabályokkal Orbán szerint. A mai nap az Alkotmánybíróság hoz döntést ebben a kérdésben.

Nagy, bevándorlásellenes és családtámogató európai pártszövetségről álmodik

A legfontosabb, hosszabb távon legyen bevándorlásellenes és családokat támogató nagy európai pártszövetség. A stabilitás egy fontos erény. Azt akarjuk, hogy akár évtizedekre is legyen hangja azoknak az európaiaknak, akik nem akarják, hogy Európából bevándorlókontinens legyen, és kapjanak támogatást azok, akik gyereket vállalnak, hangsúlyozta Orbán. Mi akarjuk meghatározni, mi legyen Brüsszel politikája.

Koronavírus-fertőzés, kiskarácsony, nagykarácsony

116 újabb beteg halt meg a koronavírus miatt. A fertőzöttek száma továbbra, kissé csökkent. Lefele jövünk, mondta Orbán. Ha nem vagyunk beoltva, kiskarácsonyunk lesz. Ha be vagyunk oltva, nagykarácsonyunk lesz.

5-11 évesek oltása: december 15-től

December 15-én tudunk kezdeni – fogalmazott Orbán az 5-11 évesek oltásáról. Megvédjük a gyerekeinket azzal, ha beadjuk az oltást. Aki nincs beoltva, az akarva-akaratlanul mindnyájunknak árt, mondta.

Van pénz a béremelésre

Annyi pénz van béremelésre, amennyit a gazdaság megtermel, fogalmazott a kormányfő. Azért dolgozunk, hogy előrelépjünk. Amit megtermeltünk, azt tudjuk szétosztani, mondta Orbán.

Pontos elszámolás, hosszú barátság - a nyugdíjemelésről

Azzal kezdett Orbán, hogy 3 helyett 5 százalékkal nőnek a nyugdíjak év elején. Azért van szükség erre, mert a Magyar Nemzeti Bank előrehozta az inflációs előrejelzését. Magasabb lesz az infláció, vagyis az áremelkedés, ezért magasabb lesz a nyugdíjemelés. Pontos elszámolás, hosszú barátság, mondta Orbán. A megnövelt nyugdíjemelésről meg is jelent a kormányrendelet ma. Ha van miből adni, az ember szívesen ad, mondta Orbán.

Olvasói sztorik