Belföld

Elfogták a tízmilliós inárcsi fegyveres rablás gyanúsítottjait

police.hu
police.hu
Három férfi és egy nő.

Egy inárcsi szálláshely egyik emeleti szobájában támadtak meg 2021. szeptember elsején éjszaka ismeretlen tettesek egy vendéget.

Fegyverrel kényszerítették több mint tízmillió forintja átadására, majd a zsákmánnyal elmenekültek.

A rendőrségi honlapról tudjuk, hogy a sértett nem szenvedett sérülést, a meneküléshez használt autót Ócsa külterületén megtalálták.

A Pest megyei rablási detektívek hajtóvadászata kilenc nappal később hozta az első eredményt: a fővárosban elfogták a 18 éves G. Józsefet, őrizetbe vették, azóta letartóztatásban van. Társa felkutatására három hónapot kellett várni: az 54 éves N. Csabát Törökbálinton kapcsolták le a helyi körzeti megbízottak 2021. december elsején. A településen leintettek egy járművet, melynek hátsó üléssén egy férfi feküdt. Korábbi intézkedéseik alapján tudták, ki próbált hasalva bujkálni előlük; bilincselve állították elő, őrizetbe vették.

N. Csaba panasszal élt a gyanúsítás ellen, a bűntényt tagadta, vallomást nem tett.

A rablás elfogott tettesein kívül további két embert, a meneküléshez használt autó sofőrjét, valamint a tippadót szintén elfogták.

A sofőrt, a 24 éves B. Józsefet a főváros IX. kerületében autózva fogták el, a tippadót, a 21 éves H. Liliánát ferencvárosi tartózkodási helyéről vitték el bilincsben. Utóbbinál több millió forintot, valamint egy nagy értékű autót lefoglaltak.

Az őrizetbe vett B. József panasszal élt a gyanúsítás ellen, a vallomástételt megtagadta. H. Liliána is panaszt tett a gyanúsítás ellen, kihallgatásán együttműködő volt, vallomást tett, vele szemben, szabadlábon hagyása mellett, bűnsegédként elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik