Belföld

Három és fél kiló kokaint foglaltak le a rendőrök Siófokon

YouTube / PoliceHungary
YouTube / PoliceHungary
A drog piaci értéke 85 millió forint.

December elsején, Siófokon, egy Kristály utcai ház előtt leparkolt egy autószállító tréler, melynek pótkerekét két férfi azonnal leszerelte. Egyikük bevitte a pótkereket a ház udvarára, míg másikuk, K. Márk az utcán várakozott.

A rendőrök ekkor csaptak le rájuk.

K. Márkot elfogták, a másik férfi a hátsó kerítésen keresztül elmenekült.

A pótkerékben a nyomozók 2214 gramm kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le, amely az előzetes szakértői vélemény szerint kokain.Eztán kutatást tartottak a szökésben lévő férfi lakásán és garázsában, ahol további 1225 gramm kábítószergyanús fehér anyagot (az elsődleges vizsgálatok szerint szintén kokaint), mérleget, nylon zacskókat, valamint 5500 eurót és 2,2 millió forint készpénzt foglaltak le.

A mennyiség a rendőröket is meglepte; amikor lefejtették az abroncsot a felniről egy műhelyben, a második kokainos zacskó után az egyik nyomozó annyit mondott:

Van még?

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke közel 85 millió forint.

A nyomozás adatai szerint a két gyanúsított a trélerrel csempészett kábítószert Hollandiából Magyarországra.

A rendőrség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást K. Márk 26 éves budapesti lakos és a szökésben lévő 48 éves siófoki társa ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik