Belföld

Megvan, hogy ki irányítja majd az új magyar gigabankot

Arról ír a Forbes, hogy december 1-jétől Barna Zsolt veszi át a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatói feladatait, majd a jövőben elnök-vezérigazgatóként irányítja a holding társaságot. A csoport magában foglalja a Budapest Bankot, az MKB Bankot és a Takarék Csoportot is –utóbbi kettőben Mészáros Lőrinc is érdekelt. Az információt az érintett bankok közölték a lappal.

Felidézik a cikkben, hogy Barna 2020-ig a Csányi Sándor vezette OTP Bank vezérigazgató-helyettese volt, ahol 2010 óta dolgozott. Innen igazolt a Magyar Bankholdinghoz, ahol három bank olvad össze. Az új, Mészáros Lőrinchez is köthető gigabank esélyeiről korábbi cikkünkben írtunk:

Kapcsolódó
Nehéz ma megmondani, képes lesz-e megszorongatni az új nagybank az OTP-t
Az OTP értékre háromszor nagyobb most. De ki tudja, mit hoz a jövő.

A Magyar Bankholding Zrt. közel egy éve, 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését. A társaság célja a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesülésének és átalakításának levezénylése, összhangban az idén márciusban elfogadott üzleti stratégiával és a novemberben nyilvánosságra hozott fúziós menetrenddel.

A Pegasussal megfigyelt oknyomozó riporter, Németh Dániel nyáron egy 10 perces rövidfilmet készített arról, hogy ki mindenki fordult meg a Szíjj László-féle luxusjachton, és a Mészáros-család és Jászai Gellért mellett a feltűntek közt volt a most kinevezett Barna Zsolt is.

Kapcsolódó
A Mészáros család, Jászai Gellért, a ZTE tulajdonosa és az MKB elnöke is luxusjachtozott nyáron
A repülő és a hajók bérleti díja 540 millió forint lehetett. Így pihen a NER-elit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik